Noutati

Romania pe locul I in UE la mortalitate infantila

Romania se mentine pe primul loc in UE privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015, care este dubla fata de media europeana. Statistica a fost subiect de dezbatere pentru peste 100 de medici obstetricieni, neonatologi si moase prezenti la cea de-a doua editie a seminarului despre managementul nasterii premature “Advanced Masterclass in Obstetrics”, organizat de Salvati Copiii Romania, participant fondator in Global Compact Network Romania.

participant-fondator-in-GCNRo1La fiecare sase ore moare un copil mai mic de un an si mai mult de jumatate dintre acestia pierd lupta chiar in prima luna de viata. O proportie semnificativa dintre acesti copiii ar putea fi salvati daca s-ar face detectia precoce a nasterilor premature si daca ar exista o organizare eficienta, care sa le permita sa se nasca in maternitati dotate in mod adecvat, cu echipamente si cu personal calificat. Initiativa organizatiei este in spiritul Obiectivului Global nr. 3: Sanatate si bunastare.

Global-Goals-3-Health-well-being-300x300Reducerea mortalitatii infantile este una dintre preocuparile majore ale Salvati Copiii, tocmai de aceea, organizatia sprijina si incurajeaza demersurile medicilor si cercetatorilor in acest sens. Ne dorim ca bebelusii nascuti prematur sa fie cat mai bine ingrijiti si sa beneficieze de aparatura medicala performanta si de pesonal medical antrenat, care sa ii ajute sa supravietuiasca.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

O a treia editie a Advanced Masterclass in Obstetrics se pregateste pentru octombrie 2015.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*