Noutati

Sanatate ca la carte

Asociatia Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala deruleaza proiectul Sanatate ca la carte impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderi pentru o viata echilibrata copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani prin adaptarea continutului activitatilor scolare si continuarea procesului de invatare in familie. Provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea in familie a unui stil de viata sanatos si asimilarea de catre copii a cunostintelor necesare pentru a lua decizii corecte.

Elementul central al proiectului il constituie editarea si tiparirea cartii Sanatate ca la carte sub semnatura Dr. Florin Ioan Balanica si Dr. Elena Iuliana Mihai. Avand forma unei reviste de aplicatii scolare, cartea contine 36 de pagini ilustrate, pline de informatii utile pentru copii si parinti, jocuri si aplicatii educative, retete sanatoase pentru cei mici si familiile lor. Cartea va fi tiparita in 10.000 de exemplare care vor fi distribuite in reteaua de scoli cu clase Step by Step.

Pornind de la continutul lucrarii, formatorii CDEP au elaborat activitati de invatare in care vor antrena 160 de invatatori din invatamantul primar din orasele Alba-Iulia, Bihor, Bistrita, Constanta si Bucuresti. Invatatorii vor utiliza activitatile de invatare la clasa astfel incat copiii si familiile lor vor asimila prin joc notini importante pentru un trai sanatos.

Proiectul se va derula pana la sfarsitul anului, urmand ca de rezultatele sale sa beneficieze 40.000 de copii si 3000 de cadre didactice din sistemul public de invatamant.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*