Noutati

Scoala de Carte si Meserii – un nou proiect de invatamant dual in domeniul comertului

Scoala-de-Carte-si-Meserii

Camera de Comert Romano-Germana (AHK Romania), impreuna cu 3 retaileri cu capital german din Romania, lanseaza proiectul de invatamant profesional dual in domeniul comertului in 5 orase din tara, Timisoara, Sibiu, Brasov, Buftea si Bucuresti. In fiecare dintre aceste orase companiile vor forma impreuna o clasa, asta insemnand un total de 120 de elevi implicati in proiect.

Concret, un elev, absolvent al clasei a 8-a, poate opta pentru a se scolariza incepand cu anul scolar 2017-2018 in domeniul comerciant-vanzator, timp de 3 ani. In primul an va face practica la una din companiile partenere, companie pe care el o poate alege, timp de 5 saptamani, in al doilea an aprox. 2 zile pe saptamana si in al treilea an, tanarul va merge la practica 3 zile pe saptamana si 2 zile la scoala pentru a-si insusi continuturile teoretice. Inainte insa de a intra la aceasta scoala, elevul va trece printr-un proces de selectie al companiilor partenere.

Companiile, pe langa implicare foarte activa in formarea elevilor pe parcursul a celor 3 ani, vor participa si la examinarea finala si certificarea acestor tineri. Dupa absolvire elevii vor avea ocazia sa fie angajati in companiile unde au facut practica si sa isi continue construirea carierei in domeniul comertului, pentru ca dupa absolvirea formarii in sistem dual pot sa isi continue studiile, sa dea examenul de Bacalaureat si chiar sa urmeze o facultate, daca isi doresc acest lucru.

Pe perioada scolarizarii elevii beneficiaza de o bursa de 400 RON (200 RON din partea statului, 200 RON din partea companiei), transport si masa de pranz asigurate pe perioada practicii asigurate de companie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*