Noutati

Siguranta in lant

Vodafone Romania a adoptat un program dedicat, Health &Safety, unde colaboreaza cu partenerii si furnizorii sai de servicii pentru a creste nivelul de securitate in munca.

http://www.dreamstime.com/stock-image-health-safety-image17202271Atunci cand vorbim de sustenabilitate, este foarte important ca fiecare sa reuseasca sa devina un exemplu pentru altii in orice proces. Este cu atat mai important cu cat exemplul poate fi multiplicat in procesul de business, intre parteneri. O directie in acest sens este legata de educarea furnizorilor unei companii care se vrea a fi sustenabila, pentru ca astfel se creaza un efect de domino, care se translateaza atat pe orizontala, cat si pe verticala.

De altfel, sustenabilitatea pe lantul de distributie este unul dintre punctele majore pe care trebuie sa le urmareasca orice organizatie. Nu este de ajuns ca respectiva companie sa fie sustenabila, furnizatorii sai trebuie sa fie la randul lor sustenabili, pentru ca procesul sa fie deplin.

Vodafone Romania a anuntat ca a adoptat un program dedicat, intitulat Health &Safety, unde colaboreaza cu partenerii si furnizorii sai de servicii pentru a creste nivelul de securitate in munca si pentru a dezvolta standarde comune de securitate si sanatate.

Protectia angajatilor este extrem de importanta mai ales daca exista posibile cauze ce le pot afecta sanatatea sau siguranta. Este cu atat mai decisiv crearea unui program comun cu furnizorii si partenerii, avand in vedere ca doar asa, toti stakeholderii implicati vor beneficia de un mediu propice de munca.

Arun Krishnamurthy, Vodafone Romania“Stim ca industria telecom presupune o serie de riscuri privind siguranta si sanatatea in munca, iar preocuparea noastra continua este aceea de a crea un spatiu de lucru care sa garanteze lipsa incidentelor. Acest obiectiv este posibil doar prin adoptarea unui set de reguli si masuri comune privind siguranta, in randul angajatilor nostri, dar si in randul angajatilor furnizorilor si partenerilor nostri. Este o masura care implica toleranta zero fata de incalcarea oricaror dintre aceste reguli de siguranta”, a spus Arun Krishnamurthy, director Human Resources la Vodafone Romania.

In prezent, Vodafone Romania desfasoara un program de actualizare tehnologica, care are ca rol imbunatatirea conditiilor de siguranta in perimetrul siturilor companiei din toata tara. Programul se deruleaza de trei ani, iar pana in acest moment, Vodafone a imbunatatit 80% dintre siturile sale, prin adoptarea unor masuri vizibile care reglementeaza accesul neautorizat, lucrul la inaltime, activitatile care prezinta risc electric sau pericol de incendiu. in respectivele locatii, compania a instalat echipamente de siguranta, echipamente de supraveghere video, puncte de ancorare si sisteme de oprire a caderii.

Giovanni Chiarelli, director, Technology, Vodafone Romania“Implicand toti furnizorii nostri in acest proiect, Vodafone face un pas inainte pentru a creste nivelul de constientizare a beneficiilor programelor de securitate in munca. De acum incolo, in cazul unui incident, ii incurajam atat pe angajatii nostri, cat si pe cei ai furnizorilor nostri, sa detalieze experienta avuta si sa ne aduca la cunostinta conditiile in care s-a produs respectivul incident. Doar in felul acesta putem intelege care a fost cauza reala si putem lua masurile care se impun, investind in echipamente de protectie si siguranta suplimentare, pentru preventie” a spus Giovanni Chiarelli, director, Technology, Vodafone Romania.

Health & Safety, programul de securitate si sanatate in munca, include echipa de management si toti angajatii, din toate departamentele, indiferent de natura activitatii lor. Programul a avut deja un impact puternic, in companie: spre exemplu, anul trecut, programul nu a inregistrat nicio victima, in schimb, a inregistrat o reducere semnificativa a accidentelor si o crestere semnificativa a gradului de constientizare privind securitatea in munca in cazul angajatilor implicati in activitati ce implica un risc.

Recent, Vodafone Romania a organizat si un eveniment adresat partenerilor si furnizorilor sai de servicii, pentru a sublinia nevoia imbunatatirii comportamentului pe teren, din perspectiva securitatii in munca. La eveniment, partenerii au discutat cu ceilalti membri ai comunitatii experientele privind importanta securitatii in munca si, totodata, furnizorii de servicii care au obtinut cele mai bune rezultate in implementarea programului au fost remarcati de companie. La eveniment au fost prezenti 150 directori generali, manageri de proiect si specialisti din zona de securitate, reprezentand peste 60 de parteneri Vodafone.

Adrian Moss, Director, Finance, Vodafone Romania“Investitiile in securitatea angajatilor sunt benefice oricarui business. Securitatea in munca poate influenta, in mod direct, performanta companiilor si, cel mai important, a oamenilor, iar aceste aspecte pot avea ulterior un impact financiar. Vodafone Romania cere din partea furnizorilor sai sa aiba aceleasi responsabilitati si aceeasi implicare privind adoptarea unui program unitar ce incurajeaza si garanteaza securitatea in munca a angajatilor” a spus Adrian Moss, Director, Finance, Vodafone Romania.

credit foto: © Miluxian | Dreamstime.comHealth And Safety Photo

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*