Important

SIGUREC PUBLIC, cel mai modern sistem de colectare selectiva a deseurilor, inaugurat la Floresti

SIGUREC-PUBLIC,-cel-mai-modern-sistem-de-colectare-selectiva-a-deseurilor,-inaugurat-la-Floresti

Cel mai modern sistem de colectare selectiva a deseurilor, numit SIGUREC PUBLIC, a fost inaugurat la Floresti de catre Primaria Floresti, in parteneriat cu Green Group, grupul Carrefour, compania Gradinariu si Institutul Verde.

Cu aceasta ocazie, s-a lansat si primul automat pentru colectarea deseurilor de ambalaje, destinat magazinelor, denumit Sigurec IN. Astfel, Floresti a devenit o localitate prietenoasa cu mediul inconjurator, fiind singura din intreaga tara care are implementate toate sistemele SIGUREC:  SIGUREC Prime, SIGUREC City, sacii SIGUREC, SIGUREC Public si SIGUREC In.

Echipamentul  SIGUREC PUBLIC are capacitatea de preluare a 3 tipuri de deseuri (PET, sticla, aluminiu) si functioneaza pe baza unui software inteligent ce numara, cantareste si inregistreaza in timp real date despre deseurile aduse.  In felul acesta, sunt furnizate informatii clare si precise despre tipul si cantitatea de deseuri colectate prin intermediul acestei solutii de catre consumatori. Iar spatiul subteran generos dedicat depozitarii separate a deseurilor asigura transparenta si trasabilitatea materialelor preluate, acestea ajungand direct in unitatile de reciclare, gata sortate pentru a fi reciclate si reutilizate.

Totodata, a fost lansat acum si primul automat pentru colectarea deseurilor de ambalaje, destinat magazinelor, sistem numit Sigurec IN.  Acesta preia 2 tipuri de deseuri (recipiente de tip PET si doze de aluminiu)  si este amplasat in parcarea supermarketului Market Cluj Floresti.

La ambele statii (SIGUREC Public si SIGUREC IN), locuitorii comunei Floresti care aduc pentru reciclare deseuri de ambalaje primesc in schimb vouchere valorice ce pot fi folosite ca reduceri la cumparaturi in supermarketurile Grupului Carrefour  din Floresti:  Market Cluj Floresti (Strada Eroilor nr 13) si Market Cluj Calea Floresti (calea Floresti nr 56).  Iar daca acestia nu doresc sa valorifice voucherul la cumparaturi, pot alege in schimb sa doneze valoarea acesteia catre un ONG, contribuind in acest fel atat la protejarea mediului, cat si la sustinerea unei cauze sociale.

“Ideea din spatele Sigurec a fost aceea de a promova sisteme de colectare selectiva care le ofera incredere oamenilor ca deseurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adica in fabricile de reciclare si nu in gropile de gunoi. Parteneriatul cu Primaria Floresti si Carrefour Romania, care ne permite amplasarea statiilor fie in incinta magazinelor sau pe spatiul public, precum si oferirea voucherului care poate fi folosit ca reducere la cumparaturi, este cu atat mai valoros cu cat reusim impreuna sa promovam un comportament responsabil fata de mediu: consumi, colectezi si scapi de lucrurile pe care nu le mai folosesti”, a declarat Doinita Mihai, Project Manager Sigurec.

“Este important pentru noi sa contribuim la reducerea deseurilor din comunitatile in cadrul carora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite sa punem la dispozitia clientilor nostri solutii de colectare selectiva – intr-un cadru organizat, simplu si la indemana tuturor, recompensand acest comportament prietenos cu natura prin acordarea de vouchere de reduceri la cumparaturi in magazinele noastre”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

Cu voucherele eliberate de SIGUREC, consumatorii care utilizeaza aplicatia SIGUREC se pot inscrie la concursuri lunare cu premii constand in 3 biciclete Pegas, 3 bratari inteligente, 10 dispozitive antifurt pentru biciclete, 20 de genti Sigurec pentru sortarea deseurilor acasa, precum si marele premiu, un weekend prelungit cu familia sau prietenii in inima Transilvaniei. Pentru inscrierea la concursuri, utilizatorii trebuie sa descarce aplicatia SIGUREC si sa scaneze codul QR inscriptionat pe voucher, fie au optiunea sa introduca numarul unic de inregistrare de pe voucher pe site-ul www.sigurec.ro, la sectiunea Concursuri.

Toate materialele colectate sunt transportate in fabricile de reciclare din Romania partenere in proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper.

Evenimentul marcheaza o noua etapa de dezvoltare in proiectul “InFloresti recicland”, demarat in februarie 2016 prin semnarea unui Acord Voluntar intre Primaria Comunei Floresti si reprezentanti ai industriilor de colectare si reciclare a deseurilor. Obiectivul acordului este atingerea tintelor obligatorii de valorificare a cantitatilor de deseuri municipale generate in proportie de 50%, cu doi ani mai devreme fata de termenul asumat national, adica in 2018 fata de 2020.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*