Noutati

Eco la puterea a 5-a

Garanti Bank si WWF Romania implinesc 5 ani de colaborare, din care au rezultat numeroase activitati menite sa atraga atentia asupra importantei pe care o are protejarea speciilor aflate pe cale de disparitie si a habitatelor salbatice din Romania.

Hand deposit money in piggy bank | © George Tsartsianidis | Dreamstime Stock Photos © George Tsartsianidis | Dreamstime Stock Photos

Exista anumite actiuni, care, desi la prima vedere nu par mare lucru, insa creaza atitudine si schimbare. Aceste actiuni se propaga si duc la o masa critica, care incepe sa faca diferenta. In plus, multe dintre aceste actiuni sunt si motor de educare si vector al tranzitiei spre un alt gen de fapte.

In acest context, va dau un exemplu: care este legatura dintre o banca si un ONG ce lupta pentru mediu? Nu e banc, desi intrebarea suna in acest fel. Raspunsul: un card si dorinta de colaborare pentru actiunile de care vorbeam mai sus.

Garanti Bank si Asociatia World Wide Fund for Nature – Romania (WWF) implinesc 5 ani de colaborare. Din aceasta colaborare de lunga durata au rezultat numeroase activitati menite sa atraga atentia asupra importantei pe care o are protejarea speciilor aflate pe cale de disparitie si a habitatelor salbatice din Romania.

Emre Unal, Director Carduri Garanti Bank

 

“Parteneriatul cu WWF este un angajament asumat pe termen lung de a avea grija de mediul inconjurator. In acelasi timp, reprezinta si o modalitate de a ne apropia de clientii nostri care ne impartasesc interesul pentru astfel de cauze. In anii urmatori, vom continua sa sprijinim activitatea WWF si sa ne implicam in proiecte pline de provocari”, a spus Emre Unal, Director Carduri Garanti Bank.

Garanti sprijina activ actiunile de protectie a naturii. Parteneriatul cu WWF a fost initiat in urma cu 20 de ani, in Turcia, iar in 2010 colaborarea a inceput si in Romania, odata cu lansarea WWF Bonus Card.

WWF Bonus Card este primul card eco din Romania si ofera toate beneficiile programului de loialitate al Bonus Card (acumulare de bonusuri, bonusuri la ramburs, rate fara dobanda, perioada de gratie). Produsul ofera clientilor posibilitatea de a se implica in procesul de conservare a naturii si sa contribuie direct la imbunatatirea mediului in care traiesc, prin sustinerea proiectelor derulate de WWF in Romania.

Magor Csibi, WWF Romania
“Acest parteneriat cu Garanti ne arata cel mai bine cum o companie poate imbina activitatea sa cu grija pentru mediu si pentru dezvoltarea durabila a societatii. Pe masura ce banca se dezvolta, stim ca institutia va investi si mai mult in conservarea naturii, contribuind direct la salvarea multor ecosisteme importante din tara noastra. Din fericire, Garanti nu si-a limitat contributia doar la acest nivel, ci in cei cinci ani de colaborare a sprijinit in mod activ proiectele noastre, precum expozitia foto Romania Salbatica, si si-a incurajat angajatii sa se implice in cauza noastra. Pretuim colaborarea cu Garanti si speram ca impreuna sa aducem schimbari pozitive in societate, in anii ce urmeaza, asa cum am facut-o si pana acum”, a precizat Magor Csibi, director WWF.

In 2011, Garanti Bank a sprijinit WWF in organizarea unei expozitii foto, in Parcul Herastrau, dedicata locurilor salbatice din parcurile nationale din Romania, inclusiv din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. In acelasi an, Garanti Bank a lansat campania “Cu fiecare cumparatura, salvam impreuna padurile virgine ale Sincii”, cu scopul de a strange fonduri pentru a sustine initiativa WWF de a obtine protectie totala pentru Padurile Sincii, unele dintre ultimele paduri virgine ale Europei.

In 2013, Garanti a initiat o campanie prin intermediul careia fiecare client nou care solicita un WWF Bonus Card primea un bonus de 100 de lei. Ei puteau, ulterior, sa foloseasca acest bonus pentru a adopta, in mod simbolic, un urs brun.

In ultimii doi ani, Garanti Bank a sustinut WWF Romania in cadrul Maratonului Bucuresti. Angajatii bancii, alaturi de posesori ai cardului WWF Bonus Card si de bloggeri cunoscuti, au acceptat provocarea Garanti Bank de a alerga pentru echipa Panda a asociatiei cu scopul de creste gradul de informare cu privire la activitatea WWF Romania.

Garanti Bank Romania face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania, care reuneste si Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum. Garanti Bank este detinuta de catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare banca din Turcia din punct de vedere al capitalizarii bursiere. Garanti este prezenta in Romania din 1998. In iulie 2015, Garanti Bank a fost premiata de catre revista Global Finance pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania” si “Best Integrated Consumer Bank Site in Central and Eastern Europe Region”.

WWF este una dintre cele mai mari si mai respectate organizatii neguvernamentale care isi dedica activitatea protejarii mediului inconjurator, cu peste 5 milioane de sustinatori si o retea activa in peste 100 de tari. Misiunea WWF este de a stopa degradarea mediului, conservand biodiversitatea la nivel global, incurajand un stil de viata sustenabil si promovand reducerea poluarii si a risipei de resurse. WWF isi desfasoara activitatea in Romania din 2006 cu scopul de a proteja padurile, peisajale salbatice si animalele pe cale de disparitie.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*