Noutati

SUN OF SIBIU si importanta energiei regenerabile

Pe 9 octombrie 2017, Greenpeace Romania organizeaza SUN OF SIBIU si va amplasa un soare urias in Piata Mare din Sibiu, pentru a semnala importanta energiei regenerabile, curate.

Evenimentul face parte din campania “Energy Citizens“, prin care Greenpeace sustine o descentralizare a productiei de energie nationala si pledeaza ca fiecare cetatean sau intreprindere care dispune de surse de energie regenerabila sa fie sustinuti si sa poata contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice nationale. Scopul campaniei este in rand cu tinta propusa la COP21, de a limita incalzirea globala cu 1.5o C, atingand pragul de zero emisii intre 2030-2050.

Actiunea de luni va incepe la ora 12, in Piata Mare, unde participantii vor amplasa 12 raze pentru a forma SUN of SIBIU. Greenpeace a ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de sustinere cu privire la angajamentul pe care Presedintele Klaus Iohannis l-a luat, in numele Romaniei, prin semnarea Acordului Climatic de la Paris.

De asemenea, evenimentul are loc in contextul participarii tarii noastre la Conferinta Climatica de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru Romania sa ramana angajata pe drumul cel bun prin actiuni ferme si ambitioase, care vor limita efectele schimbarilor climatice.

Greenpeace  a organizat prima actiune de acest tip la Paris, in timpul discutiilor pentru semnarea acordului climatic, si mai recent la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile facute prin semnarea acordului din 2015. Evenimente similare vor avea loc in mai multe orase europene in saptamana 4-8 octombrie, cand au loc dezbateri legislative esentiale pentru viitorul energiei regeberabile si implicit pentru limitarea incalzirii globale. In Romania, evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Sibiu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss