Important

SuperCoders – atelierul gratuit de educație digitală organizat de Orange România

Programul SuperCoders organizat de Orange ajunge în octombrie la cea de-a șasea ediție. Prin atelierele gratuite de programare în 10 orașe din țară anunțate la finalul lunii septembrie, Orange susține viitorul industriei de dezvoltare software din România.  Atelierele durează 3 ore și sunt deschise oricărui copil cu vârsta între 10 și 13 ani.

La atelierul de educație digitală organizat de Orange România prin Inițiativa Pentru Mâine, cu sprijinul Simplon România, sunt valabile peste 500 de locuri disponibile în total, iar înscririle se realizează la adresa csr@orange.ro. Fiecare atelier va oferi copiilor posibilitatea să experimenteze programarea vizuală, folosind linbajul de programare Scratch pentru a construi propriile povești interactive, jocuri cu labirint și quiz-uri. Obiectivul programului SuperCoders este de a-I ajuta pe copii să facă primii pași în lumea codingului și pe părinții acestora să ințeleagă și să identifice vocația copiilor și interesul pentru meseria de programator.

SuperCoders îi învață pe copii coding, adică programare, într-un mod simplu, logic și distractiv: prin limbajul de programare SCRATCH descoperi cum poți să faci animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop. Pe lângă toate astea, programul urmărește dezvoltarea abilităților de gândire logică, creativitate și lucru în echipă.

SuperCoders se desfășoară pe mai multe planuri, iar tu poți să alegi:

Caravana SuperCoders – destinată copiiilor care nu au cunoștințe de coding și vor fi inițiați în ceea ce presupune domeniul programării, funcțiile de bază din programare și dacă acest subiect este de interes pentru ei sau nu. În toamna lui 2017, Caravana a ajuns în zece orașe din țară, ajungând la 500 de copii de 10-13 ani.

SuperCoders Coding Competition – după ce au deprins abilități din domeniul programării, copiii au ocazia de a participa la acest concurs național ce are loc în luna noiembrie. Orange îi provoacă pe cei care își doresc să își exerseze  cunoștințele în programare, oferind premii materiale celor mai buni dintre ei. Participanții trebuie să știe să dezvolte propria aplicație pe platformele Scratch și code.org. Premiile, juriul, regulamentul şi alte detalii vor fi disponibile începând cu luna noiembrie pe orange.ro. În urma concursului, un juriu de specialitate va selecta 50 de câștigători care vor avea posibilitatea de a participa la următorul modul de învățare. Anul trecut au participat 323 de copii, iar misiunea lor a fost să creeze o poveste digitală despre lupta dintre un erou-programator pe nume Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, și anakini – o specie invazivă care se hrănea cu ținuturile verzi ale Pământului și polua apele.

SuperCoders Online Academy – e un program de 10 săptămâni destinat celor 50 de câștigători ai SuperCoders Coding Competition, care stiu programare prin joc și își doresc să parcurga primul modul pentru a învăța să scrie ei înșiși cod. Programul include lecții și provocări interactive trimise online, în care cei 50 de copii vor învăța limbajul Python în cadrul a 30 de ore interactive. Astfel, vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch la programarea bazată pe text. În fiecare din cele 10 săptămâni, copiii au parte de cursuri și activități pe platforma Tynker, pe care le vor realiza la distanță cu ajutorul trainerilor Simplon România. Printre lucrurile pe care le vor învăța sunt: comenzile elementare, bucle, condiții, variabile, structuri de programe în Python, testare și corectarea erorilor. La final, copiii vor folosi toate cunoștințele dobândite într-un proiect final realizat de la zero în limbajul Pyhton.

 

Sursa: https://responsabilitate-sociala.orange.ro/supercoders/

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*