Noutati

The CSR Agency lanseaza primul raport non-financiar conform Standardelor GRI

Ca parte a angajamentului sau de a contribui activ la transparentizarea si la responsabilizarea mediului de afaceri romanesc, The CSR Agency anunta lansarea primului raport non-financiar conform Standardelor Global Reporting Initiative (GRI).

Raportul – realizat pentru Raiffeisen Bank Romania – prezinta rezultatele obtinute de companie in zona responsabilitatii sociale corporative, precum si obiectivele pe care banca le-a stabilit pentru urmatoarea perioada, pe baza a patru piloni: Partener financiar responsabil, Angajator responsabil, Societate si Protectia mediului inconjurator. Realizat pe baza standardelor internationale GRI, raportul face referire la perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2016 si indeplineste cerintele optiunii de conformitate Core. Documentul poate fi analizat in directorul de rapoarte publicat de The CSR Report Magazine, disponibil aici.

Conform datelor publicate in director, Raiffeisen Bank este una dintre cele 22 de companii care au publicat rapoarte de CSR dinainte ca raportarea de sustenabilitate sa devina obligatorie in Romania conform Ordinului nr. 1938/2016 al Ministerului Finantelor Publice care transpune in legislatia româneasca prevederile Directivei UE 95/2014. In baza acestuia, au fost identificate 680 de companii care, la data bilantului, au avut un numar mediu de 500 de salariati in cursul exercitiului financiar, si sunt obligate sa publice in 2018 informatii non-financiare despre relatia din 2017 cu angajatii, furnizorii, clientii, autoritatile si comunitatile.

Dragos-Tuta-General-Manager-The-CSR-Agency

“Dat fiind ca rapoartele de sustenabilitate au devenit obligatorii si in România, in 2018 vom vedea astfel de documente din partea a 680 de organizatii. Un sfert din angajatii români lucreaza in cadrul acestor companii. Crezul meu este ca nivelul de trai al romanilor va creste odata cu cresterea gradului de responsabilitate al actorilor economici din tara noastra. Fara transparenta insa, afacerile nu au nicio dovada a responsabilitatii, si fara rapoarte publice de CSR este greu sa speram la cresterea nivelului de trai din tara noastra”, a declarat Dragos Tuta, General Manager al The CSR Agency.

Lista cele 680 de companii poate fi consultata in al treilea numar al The CSR Report Magazine, disponibil aici.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*