Noutati

Tratarea si reutilizarea apei – economii de energie de pana la 90%

De ce sa irosim apa? este sloganul ales de Natiunile Unite pentru a marca Ziua Mondiala a Apei in 2017, pe 22 martie. Scopul campaniei de anul acesta este de a discuta oportunitatile de exploatare a apei uzate, provocarile pe care le presupune aceasta situatie si reducerea consumului de apa.

In prezent, 1,8 miliarde de oameni din intreaga lume folosesc o sursa de apa contaminata cu materii fecale si 663 de milioane de oameni inca nu au acces la apa potabila. In zilele noastre, mai mult de 80% din apa uzata nu este tratata si este deversata in rauri si in mare. In acest context, Natiunile Unite intentioneaza sa sublinieze oportunitatile oferite de apa uzata.

Tratarea apei uzate si refolosirea ei este, fara indoiala, una dintre provocarile-cheie ale viitorului. Potrivit Natiunilor Unite, ar fi posibila o economie a energiei de pana la 90% si a apei de pana la 70%, daca s-ar investi in recuperarea si refolosirea apei.

Ziua-Mondiala-a-Apei_2017_Cifre

#NoWalking4Water, o actiune pentru toti

Dorind sa atraga atentia asupra numarului de ore pe care milioane de femei si copii il petrec carand apa in fiecare zi, Fundatia We Are Water organizeaza o serie de actiuni sub sloganul #NoWalking4Water.

Campania, lansata odata cu Ziua Mondiala a Apei, reuneste cetateni si personalitati publice din domeniile sportiv, film, comunicare si muzica intr-un efort de a creste vizibilitatea acestei probleme folosindu-se de imaginea unui bidon de 20 de litri la fel ca acela pe care il folosesc aceste milioane de oameni zilnic.

Cum poti sustine aceasta actiune

Toti cei care vor sa se implice pot vizita >> http://www.nowalking4water.org si descarca imaginea bidonului de apa cu care sa isi faca o fotografie pe care o pot distribui pe retelele sociale folosind hashtag-ul #NoWalking4Water. Cu cat sunt mai multe fotografii, cu atat mai vizibila este cauza.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*