Important

Tu reciclează, Lidl donează! Pentru fiecare PET colectat la Royal Bank of Plastic din cadrul Electric Castle, Lidl donează 1 leu pentru renovarea castelului Bánffy

La ediția din acest an a festivalului Electric Castle (17 -21 iulie), pentru fiecare PET adus de festivalieri la Royal Bank of Plastic- stațiile de colectare selectivă de lângă Royal Market și Eco Stage, Lidl va dona câte un leu pentru renovarea castelului Bánffy.

Inițiativa face parte din programul Environment First, prin care Lidl si Electric Castle și-au propus să reducă amprenta ecologică a festivalului. Programul are ca obiective atât educarea participanților la festival în ceea ce privește colectarea selectivă și risipa alimentară, cât și implementarea unor soluții concrete pentru a gestiona ariile cu cel mai mare impact asupra mediului din cadrul Electric Castle.

Ca parte a demersurilor tradiționale Environment First, precum colectarea selectivă pe parcursul evenimentului, sunt introduse la această ediție ambalaje biodegradabile, precum și două campanii noi. Una dintre acestea militează pentru reducerea risipei alimentare și cea de-a doua susține eforturile de reducere a consumului de plastic, prin educație.

Poluarea cu plastic este una dintre cele mai mari probleme la nivel global. Astfel, pentru a reduce cantitatea de plastic folosită în cadrul Electric Castle, cea mai mare parte a paharelor, farfuriilor și tacâmurilor din plastic folosite în zonele de food court și baruri vor fi înlocuite cu alternative biodegradabile. În plus, vor exista variante de pungi de hârtie și din materiale textile ca alternativă la pungile de plastic.

Pentru a implica fiecare participant la festival în acțiunile de reciclare, Lidl a amplasat în incinta festivalului peste 60 de stații de colectare selectivă a deșeurilor, cu containere separate pentru materialele reciclabile și resturi menajere.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*