Noutati

Un copac pentru o foaie

Peste 100 de angajati ai NN Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat 5.000 de puieti de salcam la Videle, judetul Teleorman, in cadrul proiectului Paperless.

Companiile care vor sa isi lase amprenta asupra societatii si asupra comunitatilor din care fac parte au in vedere diverse masuri pentru a-si consolida masurile de dezvoltare durabila din interiorul companiei si de a avea o evolutie sustenabila pe termen lung. Proiectele de succes sunt cele care urmaresc actiuni permanente si continue si care pot face diferenta pentru toate categoriile de stakeholderi.

Plantare Videle_proiect Paperless_05_Foto Cristian DuminecioiuO astfel de actiune este proiectul Paperless (Fara hartie) al companiei NN Asigurari de Viata prin care compania si-a propus sa ofere clientilor acces mai rapid si facil la informatii si sa contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu. Astfel, peste 100 de angajati ai NN Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat sambata, 24 octombrie, 5.000 de puieti de salcam la Videle, judetul Teleorman. Plantarea a fost realizata cu sustinerea Primariei Videle intr-o zona in care impadurirea este necesara pentru a preveni alunecarile de teren.

Proiectul Paperless a fost demarat in urma cu sase ani de NN Asigurari de Viata. De atunci, compania propune permanent clientilor sa-si dea acordul pentru a primi electronic informatiile comerciale si contractuale, reducand astfel impactul pe care il au asupra mediului prin consumul de hartie. Treptat, in cazul clientilor care au furnizat companiei o adresa de e-mail valida, comunicarea pe hartie a fost inlocuita cu notificari transmise pe e-mail. In prezent, aproximativ 60% dintre clientii NN Asigurari de Viata primesc informatii contractuale si comerciale exclusiv pe e-mail, procent in continua crestere de la an la an.

Carmen Soare, NN Asigurari de Viata“Reducerea consumului de hartie si, in ansamblu, protejarea mediului inconjurator ar trebui sa fie o preocupare continua pentru fiecare dintre noi. Asa a pornit Paperless, prin care contribuim la diminuarea amprentei noastre si a clientilor nostri asupra mediului, iar periodic acceleram eforturile noastre prin initiative ample de plantare in sprijinul comunitatilor locale”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN Romania.

Actiunea de plantare de la Videle (judetul Teleorman) este a doua din cadrul proiectului Paperless, dupa ce voluntarii NN Asigurari de Viata si Mai Mult Verde au plantat, in noiembrie 2014, 5.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana. Cei 5.000 de puieti de salcam plantati la Videle in numele clientilor companiei NN Asigurari de Viata vor contribui la siguranta comunitatii locale prin stabilizarea unei suprafete amenintate de alunecarile de teren si vor reda naturii o zona degradata din cauza acumularii de deseuri de materiale de constructii, pana acum impracticabila pentru orice activitati ale localnicilor.

Doru Mitrana, MaiMultVerde“Comunitatile care nu au paduri si constata ca au mare nevoie de ele pentru a stopa fenomene precum alunecarile de teren sau degradarea solului, cum este cazul la Videle, in judetul Teleorman, pot fi un exemplu pentru cei care nu stiu sa isi pretuiasca zestrea de arbori primita de la natura sau de la generatiile trecute. De aceea, dincolo de impactul benefic pentru mediu pe care il vizam prin aceasta actiune de plantare, este important si mesajul pe care il transmitem prin cei peste 100 de voluntari participanti, despre rolul benefic al padurilor si necesitatea protejarii si dezvoltarii acestora prin implicare colectiva”, a afirmat Doru Mitrana, directorul Asociatiei MaiMultVerde.

Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieti, a strans 325 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.

NN Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. aDin 2011, NN se implica in programe care ofera ajutor si sanse la viata persoanelor aflate in dificultate, dezvolta programe din sfera educatiei financiare si actiuni in domeniul protectiei mediului.

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*