Noutati

Velux raporteaza progrese in utilizarea lemnului din surse certificate

raport-de-csr-velux-2016

98% din lemnul utilizat pentru manufacturarea produselor VELUX provine din surse certificate, sustenabile, un procent de trei ori mai mare decat media mondiala, se arata in raportul de CSR pe 2016 al grupului. Obiectivul setat pentru anul 2020 este de 99%.

“Suntem incantati ca am reusit sa progresam, apropiindu-ne cat mai mult de atingerea obiectivelelor privind dezvoltarea durabila, asa cum o demonstreaza acest raport. CSR-ul si raportul de sustenabilitate reprezinta un instrument valoros pentru clienti, angajati sau pentru alte parti interesate sa evalueze performanta si angajamentul companiei fata de practicile de business cu adevarat durabile”, spune Mikkel Skott Olsen, Head of CSR din cadrul Grupului VELUX.

Raportul de CSR pe anul 2016 mai releva faptul ca:

  • 97% din deseurile produse sunt reciclate sau utilizate pentru generarea de energie;
  • Nivelul de emisie de CO2 a fost redus cu 26% fata de nivelul din anul 2007, iar targetul pentru 2020 este o reducere de 50%;
  • Rata accidentelor produse la locul de munca raportata la un milion de ore de lucru este de 1.9, de aproape cinci ori mai mica decat intr-o industrie similar. Pe termen lung, compania tinde catre zero accidente la locul de munca;
  • In 2016, doua femei au fost incluse in boardul director VELUX, acesta fiind acum compus din trei femei si trei barbat.

Raportul VELUX poate fi consultat integral aici.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*