Noutati

City of Energy transforma orasul Constanta prin cultura urbana

Cel mai recent proiect City of Energy schimba posturile de transformare in adevarate picturi urbane cu mesaje motivationale pentru elevii si comunitatea din Constanta. Proiectul City of Energy, creat in anul 2011 de Enel Romania, companie participanta in Global Compact Network Romania, vine in sprijinul Obiectivului de Dezvoltare Durabila nr. 7: Energie curata si accesibila.

In acesti 7 ani, compania a redat comunitatii un numar de aproape 30 de posturi de transformare din Bucuresti, Constanta si Timisoara. Acestea au fost transformate din simple constructii in adevarate picturi urbane care infrumuseteaza zonele in care sunt amplasate, dar in acelasi timp spun si povestea lor. Proiectul

Postul de transformare nr. 131 din Constanta, apartinand societatii E-Distributie Dobrogea, situat in apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanta a fost cel pictat de artistul constantean Mihai Comanescu, cunoscut sub pseudonimul de Boeme, unul dintre cei mai talentati artisti graffiti din Romania. Lui i s-au alaturat elevi creativi ai Liceului Lucian Blaga dornici sa se implice in acest proiect.  Avand ocazia sa se joace cu compozitiile, tinerii au  experimentat crearea formelor gigantice ale mainilor ce transmit mesaje ce au ca scop deschiderea portilor scolii catre sufletul comunitatii.

“Colaborarea Liceului Teoretic Lucian Blaga Constanta cu societatile grupului Enel pentru proiecte educationale este veche si cu rezultate remarcabile pentru elevii implicati in activitatile derulate. Elevii au avut astfel oportunitati in care si-au dezvoltat competente stiintifice, sociale, dar si artistice”, a declarat directorul Liceului Lucian Blaga, Iuliana Linea.

Astfel, peretii postului de transformare aflat in cartierul Poarta 6 au fost transformati intr-o opera de arta moderna cu scopul de transmite mesaje motivationale elevilor dar si comunitatii, subliniind rolul important al educatiei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss