Noutati

Coca-Cola HBC anunta sapte noi obiective de sustenabilitate

Coca-Cola HBC anunta sapte noi obiective de sustenabilitate pentru anul 2020 ce au in vedere reducerea impactului asupra mediului, imbunatatirea eficientei operatiunilor de productie si dezvoltarea comunitatilor, sprijinind totodata cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila.

Pana in anul 2020, compania intentioneaza:

 • Sa majoreze ponderea energiei provenite din surse ecologice si regenerabile la 40% din totalul celei utilizate;
 • Sa recupereze, in medie, cel putin 40% din volumul de ambalaje introdus pe piata;
 • Sa utilizeze PET reciclat si/sau produs din surse regenerabile in proportie de 20% din total;
 • Sa reduca volumul ambajelor primare cu 25% per litru de bautura produs;
 • Sa certifice peste 95% din ingredientele de baza, de natura agricola in conformitate cu Principiile Directoare pentru Agricultura Sustenabila ale Sistemului Coca-Cola;
 • Sa investeasca minimum 2% din profitul anual impozabil in initiative pentru dezvoltarea comunitatilor;
 • Sa dubleze numarul angajatilor implicati in initiative de voluntariat in timpul programului de lucru, pana la 10% din totalul fortei de munca;

infografic_grup_ro

Cele sapte noi obiective se adauga angajamentelor de a reduce consumul de apa si emisiile directe de carbon ale companiei cu 30%, respectiv 50%.

„Obiectivele ambitioase pe care le anuntam astazi reflecta angajamentul nostru de a fi o sursa de inspiratie pentru construirea unui viitor mai bun atat pentru oamenii nostri, cat si pentru comunitatile in care suntem prezenti”, a declarat Dimitris Lois, Chief Executive Officer al Coca-Cola HBC.

In ultimii doi ani, Coca-Cola HBC a redus consumul propriu de apa cu 2,1 miliarde de litri, ceea ce echivaleaza cu un pahar de apa pentru fiecare om de pe Pamant. In ultimii cinci ani, amprenta globala de carbon a produselor companiei a fost diminuata cu 1,07 milioane de tone, ca rezultat al investitiilor in tehnologii eficiente energetic si cu emisii reduse de carbon. Cifra este comparabila cu emisiile totale anuale de gaze de sera ale peste 200.000 de autoturisme.

In 2015, compania a investit 8,2 milioane de euro – 2,3% din profitul impozabil – pentru a sprijini imbunatatirea nivelului de trai al comunitatilor, managementul mediului si al resurselor de apa si initiative de dezvoltare adresate tinerei generatii, in parteneriat cu peste 230 de ONG-uri.

2 Comments on Coca-Cola HBC anunta sapte noi obiective de sustenabilitate

 1. Dan Ceausescu // 21 October 2016 at 13:18 // Reply

  Va atrag atentia ca unul dintre obiectivele dvs pentru anul 2020 nu corespunde nici macar legislatiei actuale, din 2016 :
  “Sa recupereze, in medie, cel putin 40% din volumul de ambalaje introdus pe piata;”
  Obligatia legala din 2016 este de minim 60% !
  Va recomand sa va revizuiti acest obiectiv.

  • Procentul de 40% se refera la intregul Grup Coca-Cola HBC, nu doar la Romania. El reprezinta o medie pentru toate cele 28 de tari in care Grupul este prezent.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*