Noutati

Enel, in “A-list” pentru actiunile de combatere a schimbarilor climatice

Enel a fost admis in lista exclusivista “A-list” intocmita de Carbon Disclosure Project, indicele cel mai utilizat pe scara larga pentru a ghida investitorii catre companiile care au demonstrat cea mai mare constientizare a problemelor legate de schimbarile climatice.

tgg_icon_color_13“A-List” intocmita de CDP include companii selectate din circa 2.000 de participanti din intreaga lume care ies in evidenta pentru eficacitatea strategiei lor de a profita de oportunitati si de a gestiona riscurile legate de schimbarile climatice. Includerea este o inca o confirmare importanta a strategiei Enel si a progresului catre o economie cu emisii reduse de carbon, subliniata de obiectivul companiei de a deveni neutru din punct de vedere al carbonului pana in 2050.

„Acesta este un semnal suplimentar pentru lumea afacerilor ca strategia de sustenabilitate a unei companii este strans legata de ambitiile sale industriale: in cazul nostru, inovarea tehnologica, dezvoltarea energiilor regenerabile, eficienta sporita in generarea termica si digitalizarea retelelor noastre, toate adresand lupta impotriva schimbarilor climatice”, a declarat Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel.

Actiunile pentru combaterea schimbarilor climatice reprezinta unul dintre cele patru Obiective de Dezvoltare Durabila (SDG) ale Organizatiei Natiunilor Unite, la care Enel contribuie, alaturi de acces la energie, educatie si stimularea dezvoltarii socio-economic a comunitatilor in care grupul activeaza.

In plus, fata de Carbon Disclosure Project, compania este inclusa si in alti indici importanti de durabilitate, cum ar fi Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good si Euronext-Vigeo.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*