Noutati

Global Compact Network Romania isi schimba Comitetul Director. Costinela Dragan devine noul presedinte.

Costinela_Dragan_președintele_GCNRo

Incepand cu luna iulie 2017, Costinela Dragan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul presedinte al Global Compact Network Romania (GCNRo), cea mai importanta initiativa de dezvoltare durabila din Romania. Prin numirea la conducerea Comitetului Director al GCNRo pentru un mandat de doi ani, aceasta a inlocuit-o pe Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom si primul presedinte al biroului din Romania al Pactului Global al Natiunilor Unite.

Costinela_Dragan_Președinte_GCNRo

Costinela Dragan – Presedinte GCNRo

In urma voturilor exprimate de toti membrii retelei, in Comitetul Director al GCNRo au mai fost alesi in calitate de vicepresedinti:

  • Florina Serban, Senior Coordinator – Internal Communication, Corporate Events & Corporate Responsibility Department, Telekom Romania;
  • Mona Nicolici, Head of Sustainability, OMV Petrom Romania;
  • Alessio Menegazzo, Director Sustenabilitate si Afaceri Institutionale, Enel Romania;
  • Valer Hancas, Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland Romania.

Cu peste 10 ani de experienta in industria petrolului si gazelor, in planificare si performanta, finante si comunicare corporativa, Costinela Dragan considera ca dezvoltarea durabila este calea de realizare a performantei la nivel corporativ si social.

“Cati dintre noi se gandesc la calitatea apei pe care o vor bea nepoții nostri? Fara aceasta grija profunda pentru generatiile viitoare, nu putem vorbi despre durabilitate si schimbare globala. Miscarile globale actuale – UN SDG, Acordul de la Paris, Expo Astana, privind problemele legate de schimbarile climatice, energia durabila, necesitatea de a pastra biodiversitatea etc. extind paradigma noastra de gandire si imping spre actiuni concrete”, a declarat noul presedinte al GCNRo.

In prezent, Costinela Dragan supravegheaza principalele domenii strategice de concentrare ale Rompetrol pentru urmatorii ani: planuri privind schimbarile climatice si biodiversitatea la Marea Neagra, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, parteneriate cu universitatile pentru dezvoltarea resurselor umane tinere si talentate, proiecte comunitare si multe altele.

Prin numirea ca presedinte al GCNRo, aceasta va avea sarcina de a promova programul Global Compact la nivelul Romaniei, fiind responsabila, alaturi de vicepresedintii desemnati, de crearea de noi oportunitati pentru a conecta mai multe categorii de stakeholderi in cadrul unor programe cu larga participare dedicate acestui scop.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*