Noutati

Granturi in valoare de 200.000 euro in competitia “Idei din Tara lui Andrei”

tara-lui-andrei-2017

Idei din Tara lui Andrei” revine cu cea de-a 6-a editie si se pot inscrie proiecte de mediu si educatie profesionala ce vizeaza tehnologii inovatoare si componente de digitalizare. Inscrierile se vor face pana pe 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari individuale de pana la 20.000 euro, valoarea totala a granturilor fiind de 200.000 euro.

actiune climatica“Idei din Tara lui Andrei” este o competitie de proiecte care se desfasoara la nivel national sub umbrela OMV Petrom, participant fondator in Global Compact Network Romania, si urmareste sa sprijine dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania in concordanta cu participant-GCNRo2Obiectivele de Dezvoltare Durabila nr. 4, nr. 8, nr. 9, nr. 12 si nr. 13. In editia din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din urmatoarele doua domenii:

  • Educatie profesionala – proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, proiecte care imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor transversale si profesionale ale elevilor si profesorilor din invatamantul profesional si tehnologic, public.
  • Mediu – proiecte care incurajeaza si promoveaza folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale care inoveaza pentru protectia mediului, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si a apei, la reducerea poluarii, la cresterea eficientei energetice.

Proiectele care au o componenta de digitalizare sau inovatie cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

“De 10 ani ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala.  Sustinem romanii cu initiativa prin programul „Idei din Tara lui Andrei”. Suntem martori ca o idee buna poate schimba o comunitate, un oras, o tara intreaga. Continuam in acest an cu cele doua teme: educatia profesionala si mediul inconjurator. Asteptam proiecte indraznete si de impact care sa integreze cat mai mult noile tehnologii in rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public si jurizate de reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul educatiei profesionale si mediului, astfel:

  • Vot public (30%) – in perioada 16 iunie – 25 iunie 2017;
  • Jurizare (70%) – in perioada 16 iunie – 27 iunie 2017.

Castigatorii vor fi anuntati pe 5 iulie.

In primele 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfasurate in 30 de judete din Romania, precum Bihor, Dolj, Buzau, Gorj, Hunedoara, Valcea, Mures, Maramures, Botosani etc.

Mai multe informatii despre cea de-a 6-a editie a competitiei sunt disponibile pe www.taraluiandrei.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*