Noutati

#NICIOSCUZA pentru sport

Campania de responsabilitate sociala #NICIOSCUZA lansata de Comitetul National Paralimpic si JYSK Romania aduce in prim-plan trei sportivi paralimpici romani.

Mesajul campaniei porneste de la exemplul dat de cei trei sportivi cu dizabilitati, avandu-l in prim-plan pe Arian Notretu, un inotator de 12 ani caruia ii lipseste piciorul stang. Arian s-a apucat de mai putin de un an si jumatate de inot, dar face progrese uimitoare si incearca sa realizeze o performanta incredibila prin calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020.

Gabriela Constantin si Filip Ghiorghi sunt ceilalti doi eroi ai campaniei. Gabriela s-a nascut cu focomelie, o afectiune care consta in atasarea directa a palmelor de trunchi. Nimic nu a oprit-o insa sa devina campioana nationala la tenis de masa. Filip e de 24 de ani intr-un scaun cu rotile, dar in tot acest timp a practicat mai multe sporturi printre care inot, baschet, atletism sau tenis de camp. S-a oprit la tirul cu acul si a ajuns sa reprezinte Romania la zeci de competitii internationale.

Componenta de digital este baza campaniei #NICIOSCUZA. JYSK a lansat site-ul www.nicioscuza.ro, unde utilizatorii pot afla povestea celor trei eroi, pot afla cum au trecut sportivii paralimpici peste scuzele obisnuite si se pot inscrie ei insisi in campanie. Oricine poate alege dintr-o lista de scuze, pe care apoi eroii campaniei incearca sa le demonteze. Daca au fost convinsi, userii au posibilitatea sa semneze un manifesto in care isi promit sa se apuce de sport si sa isi faca din aceasta activitate o obisnuinta. Dupa aceea, il pot distribui pe retelele sociale pentru a-i inspira si pe altii, folosind hashtag-ul #nicioscuza.

“In Danemarca, JYSK are o traditie de 29 ani in sustinerea sportivilor cu dizabilitati. Credem ca ei reprezinta un exemplu pentru toata lumea pentru ca demonstreaza in fiecare zi ca, daca iti doresti cu adevarat ceva si muncesti pentru a-ti indeplini visul, vei reusi. Povestile lor de succes ne emotioneaza, ne motiveaza si ne ajuta sa devenim mai buni”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania.

Romania este astfel cea de-a saptea tara in care JYSK sustine sportivii paralimpici, dupa Danemarca – colaborarea cu Comitetul Paralimpic din Danemarca incepand in anul 1989 – Norvegia, Suedia, Finlanda, Cehia si Slovacia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss