Noutati

Noi investitii pentru educatie de calitate in judetul Bacau

Doua proiecte educationale majore desfasurate de Fundatia de Sprijin Comunitar in judetul Bacau vor beneficia in continuare de sustinere financiara din partea Kaufland Romania.

participant-GCNRo2 Este vorba de continuarea proiectului de burse sociale si asistenta scolara pentru 30 de tineri liceeni provenind din mediul rural, cu posibilitati financiare reduse si de dezvoltarea serviciilor educationale adresate copiilor din Podu Turcului, prin renovarea si reabilitarea spatiilor care gazduiesc activitatile Clubului cu Lipici din aceasta comuna. Kaufland Romania este participant in Global Compact Network Romania, iar initiativa vine in sprijinul Obiectivului de Dezvoltare Durabila nr. 4: Educatie de calitate.

“De zece ani sustinem proiectele educationale ale Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, considerand ca numai in acest fel prevenim abandonul scolar si suntem cu adevarat alaturi de elevii dornici sa invete dar care nu au suficiente resurse financiare. Educatia reprezinta unul dintre pilonii cheie ai strategiei de CSR Kaufland Romania si o investitie in viitor”, declara Anna – Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Prin programul Adopta un liceean, Kaufland le va oferi burse lunare in valoare de 250 de lei/luna pentru acoperirea unui procent semnificativ din cheltuielile cu cazarea si masa in Bacau. Pe langa sprijinul financiar, tinerii vor beneficia si de consiliere si asistenta specializata din partea unui asistent social si a unui psiholog FSC, pentru o buna integrare sociala si scolara si pentru depasirea dificultatilor de orice natura, care le-ar putea afecta parcursul scolar. O parte dintre ei isi continua studiile incepute in anii anteriori, altii vor pasi, cu increderea de a avea un sustinator alaturi, in aceasta noua si foarte importanta etapa a vietii lor.

La Podul Turcului, Kaufland Romania va investi aproximativ 50.000 de euro in renovarea si reabilitarea spatiilor in care isi desfatoara activitatea Clubul cu Lipici. Este vorba de amenajarea curtii centrului educational si a locului de joaca aferent – aflat intr-o stare accentuata de degradare – renovarea exterioara si interioara a cladirii, precum si amenajarea unei anexe din curtea centrului. Aceasta investitie va contribui la cresterea calitatii si cantitatii activitatilor educative si recreative, ceea ce va duce la sporirea interesului copiilor fata de scoala si a accesului acestora la miscare in aer liber.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*