Noutati

S-a infiintat prima clasa de invatamant profesional dual din judetul Olt

Prima clasa de invatamant profesional dual din judetul Olt a fost infiintata de Alro S.A., companie participanta in Global Compact Network Romania. Initiativa vine in sprijinul Obiectivului de Dezvoltare Durabila nr. 4: Educatie de Calitate.

Prima clasa de invatamant dual profesional are 27 de elevi care vor face pregatire teoretica si practica pe parcursul a trei ani si se vor califica in meseria de mecanic utilaje si instalatii in industrie. Alro va asigura stagiul profesional si va oferi o bursa lunara de 200 lei, pentru fiecare elev, precum si o masa calda in fiecare zi pe perioada desfasurarii stagiului de pregatire.

“Alro are o strategie de dezvoltare pe termen lung, care vizeaza cresterea productiei si diversificarea gamei de produse. La baza acestei strategii sunt oamenii, specialistii care pot implementa planurile noastre de extindere si de intrare pe noi piete. Iar pentru aceasta investim in formarea de noi angajati, in pregatirea viitoarelor generatii de aluministi. Suntem increzatori ca programul de invatamant dual va fi un succes si de aceea dorim sa il extindem, anul viitor, cu inca o clasa, cu o specializare noua, tot in colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro.

Alro a intreprins, de asemenea, demersuri pentru infiintarea unei noi clase, in anul scolar urmator, care va avea specializarile de electrician si mecanic utilaje si instalatii in industrie. Clasa ar urma sa aiba 28 de locuri.

Compania se implica, in mod traditional, in formarea profesionala a viitorilor angajati. Astfel, Alro are parteneriate cu unitati de invatamant liceal, postliceal si universitar (Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Craiova etc.) pentru facilitarea stagiilor de practica a elevilor si studentilor, realizarea de lucrari de sfarsit de an, licenta, masterat, doctorat, sau pe diverse teme de cercetare in domeniu sau pentru organizarea unor clase de pregatire practica prin scoala profesionala.

In plus, Alro sustine unitatile de invatamant din Olt cu echipamente diverse, precum autoturisme scoase din uz pentru Colegiul Tehnic Metalurgic si pentru Colegiul Tehnic Alexe Marin, ambele din Slatina, care sunt utilizate ca material didactic pentru elevi. De asemenea, Alro a dotat cu echipamente laboratorul amfiteatrului si cabinetului de fizica al Colegiului National Ion Maiorescu, Giurgiu, ai carui elevi au obtinut rezultate foarte bune la olimpiade.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss