Noutati

Salvati Copiii continua donatiile pentru reducerea mortalitatii infantile

Un nou ventilator de suport respirator indispensabil supravietuirii copiilor nascuti prematur a fost donat catre Spitalul Clinic ”Doctor Ioan Cantacuzino” din Bucuresti. Aceasta actiune face parte dintr-o serie de 30 de dotari pe care Salvati Copiii, participant in Global Compact Network Romania, le va face pana la finalul anului, in intreaga tara in sprijinul Obiectivului de Dezvoltare Durabila nr. 3: sanatate si bunastare.

tgg_icon_color_03In  total,  in  9  spitale  din  Bucuresti (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Giulesti, Maternitatea Bucur, Maternitatea Polizu, Maternitatea   Pantelimon,   Maternitatea   CF2,   Spitalul   de   Copii   Grigore   Alexandrescu, Maternitatea Ilfov, Maternitatea Cantacuzino) Salvati Copiii Romania a investit 376.000 de euro, achizitionand echipamente medicale de ultima generatie: incubatoare de terapie intensiva, mese de resuscitare, monitoare de functii vitale, aparate de suport respirator si multe altele, necesare ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

”Maternitatea Cantacuzino este prima unitate medicala dotata de Salvati Copiii,  in 2012, in cadrul programului nostru de reducere a mortalitatii infantile. Ne bucuram ca avem din nou ocazia sa contribuim la un act medical de calitate si sa ajutam cat mai multi nou-nascuti sa aiba un start bun in viata.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Astfel, in 2010, la startul programului Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile, Romania inregistra o rata a mortalitatii infantile de 10,6 la mia de copii nascuti vii. In doar 5 ani, tara noastra a coborat pana la o rata de de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015, dar ramane in continuare pe primul loc din Uniunea Europeana.

In 2016, Salvati Copiii Romania va investi peste 490.000 de euro in dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Arad, Timisoara, Pitesti, Brasov, Bucuresti, Resita, Oravita, Mangalia, Craiova, Focsani, Hateg, Slobozia, Iasi, Pascani, Targu Mures, Roman, Targu Neamt, Vaslui, Dorohoi, Calarasi, Giurgiu, Tulcea si Teleorman, ridicand numarul maternitatilor sprijinite la 67.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*