Noutati

Se extinde infrastructura de reciclare gratuita a hartiei din Bucuresti

ViitorPlus si Kaufland Romania, participant in Global Compact Network Romania, extind infrastructura de reciclare gratuita a hartiei la o retea de 300 de scari de bloc din Bucuresti.

Proiectul de extindere, denumit “NOUL TU ocroteste natura si recicleaza hartia!“, include inca 150 de scari de bloc din sectorul 2 al capitalei, ajungand astfel sa colecteze si sa recicleze in mod gratuit hartia uzata de la parterul a 300 de scari de bloc, pana la finalul anului 2017. Locatarii vor putea depune hartia de care nu au nevoie in recipientele de colectare special amplasate la parterul scarilor de bloc incluse in program. Acestea vor fi golite periodic, la solicitare, de catre angajatii asociatiei ViitorPlus.

participant-GCNRo2Extinderea infrastructurii de colectare si reciclare a hartiei a fost posibila in urma incheierii unui parteneriat strategic intre programul RECICLETA si Kaufland Romania, pentru perioada aprilie 2017 – mai 2018, pentru a sprijini Obiectivul de Dezvoltare Durabila nr. 12: Consum si productie responsabile. Colaborarea a permis dezvoltarea programului prin:

  • achizitionarea de noi cargo-triciclete asistate electric,
  • cresterea infrastructurii de colectare pentru a permite intrarea in program a inca 150 de scari de bloc,
  • amplasarea cutiilor de colectare special create,
  • crearea si distribuirea de materiale de informare a locatarilor privind necesitatea reciclarii deseurilor.

“Ne bucuram ca programul RECICLETA reuseste sa ajute un numar semnificativ de blocuri sa devina mai eco-friendly. Invitam locuitorii Capitalei sa se implice in program, sa arunce hartia la cosurile speciale, pentru un mediu inconjurator cat mai sanatos. Nu este greu sa protejam natura. Ne dorim sa vedem rezultate bune si sa extindem programul in si mai multe zone, sa cream o Romanie cu adevarat constienta si sustenabila”, declara Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

De asemenea, pentru a motiva noile asociatii de proprietari din program sa se implice in demersul de a recicla cat mai multa hartie, acestea sunt invitate sa se inscrie intr-un concurs cu premii in valoare de 10.000 de lei. Valoarea premiilor vor reprezenta investitii destinate ingrijirii si/sau renovarea scarii de bloc. Vor fi desemnate castigatoare primele 8 asociatii de locatari care colecteaza cea mai mare cantitate de hartie in perioada mentionata, timp de 3 luni de la montarea cutiei la parter. Toate detaliile despre inscrierea in programul RECICLETA si despre concursul dedicat asociatiilor de proprietari se regasesc pe website-ul www.recicleta.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*