Important

Siemens a lansat studiul “Smart Cities Research”

Siemens a lansat studiul “Smart Cities Research” care a inclus orasul Alba Iulia, alaturi de orasele Aberdeen si Londra din Marea Britanie, Bruxelles (Belgia), precum si cartierul Kartal (Turcia). Cercetarea a presupus o analiza amanuntita asupra modelelor financiare si beneficiilor obtinute pe mai multe axe de infrastructura inteligenta, in functie de prioritatile fiecarui oras.

participant-GCNRo2Siemens este participant in Global Compact Network Romania, iar cercetarea s-a axat pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila sustinute de companie, respectiv nr. 7: Energie curata si accesibila, nr. 9: Industrie, inovatie si infrastructura, respectiv nr. 11: Orase şi comunitati durabile. Pentru Alba Iulia, studiul a analizat domeniile conectivitatii, cel al transporturilor si cel al energiei, trasand directiile de investitii, estimand costurile si beneficiile si creionand urmatorii pasi in drumul spre statutul de oras inteligent.

Conform cercetarii, pentru a implementa tehnologii inteligente in cele trei domenii identificate, orasul Alba Iulia ar trebui sa investeasca 227 mil. euro, iar valoarea beneficiilor, inclusiv a celor indirecte, s-ar ridica la peste 532 mil. euro, cumulat pe o perioada de 35 de ani. Cele mai mari investitii le-ar atrage sectorul energiei, in timp ce conectivitatea are cel mai bun raport investitie-beneficiu, cu un cost  sub 7 milioane de euro si un beneficiu, inclusiv indirect, de 70 mil. euro.

In plus, studiul a identificat digitalizarea drept o oportunitate pentru Alba Iulia, atat de a imbunatati calitatea vietii locuitorilor, cat si de a creste atractivitatea orasului pentru turisti si de a le oferi acestora din urma o mobilitate crescuta in regiune.

Mai multe informatii sunt disponibile pe: www.siemens.ro/alba-iulia

Leave a comment

Your email address will not be published.


*