Noutati

Un nou proiect de tip Smart City lansat in Piatra Neamt

Un nou proiect pilot de tip Smart City a fost lansat in Piatra Neamt de catre Telekom Romania, companie participanta in Global Compact Network Romania.

Initiativa vine in sprijinul Obiectivului de Dezvoltare Durabila nr. 9: Industrie, inovatie si infrastructura si este a treia de acest tip, dupa cele din Constanta, in iunie 2017, si Bucuresti, in 2016. Prin acest tip de proiecte, compania propune solutii pentru orase digitalizate, capabile sa asigure o viata mai usoara si mai sigura pentru locuitorii acestora.

Solutiile instalate vizeaza oferirea unui raspuns performant pentru nevoi urbane precum: iluminat eficient, siguranta publica, acces la internet, incarcare electrica pentru masini, calitatea mediului inconjurator, afisarea in timp real de informatii utile pentru cetateni etc.

“Faptul ca suntem la cel de-al treilea proiect pilot de tip Smart City vorbeste despre consecventa Telekom Romania in misiunea de sustinere a procesului de digitalizare a Romaniei. Solutiile de tip Smart City oferite de compania noastra vin sa completeze demersul administratiei locale de a raspunde noilor nevoi ale cetatenilor in era digitalizarii. Implementarea proiectelor demonstreaza faptul ca Telekom Romania se afla in avangarda companiilor care vor sa aduca viitorul in prezent si, mai mult, faptul ca sectorul public raspunde cu deschidere nevoii de adoptare a noilor servicii tehnologice in interes public”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, Telekom Romania.

Astfel, proiectul pilot de la Piatra Neamt prevede implementarea mai multor componente inovatoare printre care se numara o piesa de mobilier stradal inteligent. Banca alimentata cu energie solara permite vizitatorilor parcului din centrul orasului sa isi incarce dispozitivele mobile si sa se conecteze la serviciul de internet Wi-Fi. Solutia de iluminat stradal inteligent, instalata in aceeasi arie, ofera posibilitatea de diminuare a fluxului luminos in functie de anumite scenarii predefinite, urmand sa genereze reduceri ale consumului de energie.

De asemenea, proiectul prevede implementarea unei statii pentru incarcarea simultana a doua masini electrice, prin intermediul careia posesorii unor astfel de autovehicule le pot incarca intr-un interval rezonabil de timp. Statia poate fi folosita de turistii care viziteaza nord-estul tarii si au nevoie de un punct de incarcare disponibil pe aceasta ruta.

In cadrul aceleiasi initiative este instalata o statie de monitorizare a calitatii aerului, fiind masurati zece parametri: temperatura, umiditatea, presiunea, CO2, radioactivitatea, ozonul, dioxidul de azot, dioxidul de sulf, monoxidul de carbon si pulberile in suspensie. Aceasta componenta este prevazuta cu un ecran exterior pe care sunt afisate informatiile primite de la statia de monitorizare a calitatii aerului. In plus, pe acelasi ecran Primaria are posibilitatea sa afiseze diferite informatii de interes general pentru locuitorii din Piatra Neamt.

De asemenea, proiectul prevede si instalarea unei componente de supraveghere video inteligenta care analizeaza imaginile. Aceasta ofera posibilitatea identificarii si alertarii automate in cazul unui obiect disparut din imagine sau a unuia lasat intr-o zona restrictionata; alertarea automata in cazul unei persoane care intra intr-un perimetru restrictionat; alertarea automata in cazul in care o persoana sta mai mult de un interval predefinit intr-o anumita zona; alertarea automata in cazul in care un obiect sau o persoana se misca cu o viteza mai mare intr-un perimetru predefinit; alertarea automata atunci cand o camera video este acoperita sau lentila optica a acesteia este blocata.

Nu in ultimul rand, proiectul ofera Wi-Fi gratuit pe intreaga suprafata urbana a unei zone, cu un grad crescut de relevanta publica.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Comanda online revista The CSR Report. Livrare GRATUITA! Dismiss