Noutati

ENGIE continua investitiile in sanatate

ENGIE Romania continua, prin programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’, dotarea institutiilor medicale publice din Romania cu aparate de ventilatie invaziva si non-invaziva, vitale pentru pacientii spitalizati.

Astfel s-a inceput dotarea cu 11 aparate de ventilatie non-invaziva si 3 aparate de ventilatie invaziva a urmatoarelor institutii publice medicale:

  • Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta,
  • Spitalul Clinic de Copii Brasov,
  • Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”,
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Toate aceste spitale publice au un rol esential in tratarea bolilor respiratorii sau a pacientilor aflati in stare grava, sunt centre medicale regionale de referinta, care insa erau dotate cu un numar insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viata depasita. Spre exemplu, sectia ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilatie mecanica non-invaziva, insuficiente pentru a face fata numarului de aproape 2000 de pacienti care trec pragul spitalului anual, in ciuda faptului ca sectia de terapie intensiva respiratorie reprezinta singura optiune din zona capitalei si deseori din intreaga tara.

,,Ne-am asumat misiunea de a fi utili comunitatilor in care activam, nu numai prin furnizarea de energie si servicii, dar si prin si prin derularea de proiecte de responsabilitate sociala. Am inceput sa investim in domeniul sanatatii in anul 2013, odata cu lansarea programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, iar acum finalizam cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilatie a unor centre medicale de importanta majora pentru Bucuresti si anumite regiuni din tara. Ne bucuram ca putem veni astfel in sprijinul semenilor nostri’’, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.

Investitia totala a ENGIE Romania in proiect se cifreaza la circa 200.000 de euro.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*