Noutati

Marele Premiu Gala Societatii Civile 2017 merge la Constanta

Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2017 a fost acordat proiectului Constructia Sectiei de Onco-hematologie si Reumatologie Pediatrica din cadrul Spitalului Judetean Constanta – Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS. Proiectul este castigatorul Premiului I de la sectiunea Sanatate si al Premiului pentru Originalitate.

PObiectivul Global nr. 17: Parteneriate pentru realizarea obiectivelorana in anul 2014, Constanta nu avea o sectie propriu-zisa de onco-hematologie, copiii fiind internati pe sectia de pediatrie, si, de cele mai multe ori, din cauza supraaglomerarii in aceleasi camere cu copii sub tratament de boli virale, riscand astfel suprainfectarea sau agravarea starii lor generale de sanatate. Prin proiectul “Constructia Sectiei de Onco-hematologie si Reumatologie Pediatrica din cadrul Spitalului Judetean Constanta – Centrul Medical de Zi Focus” ceea ce s-a oferit este accesul la tratament si servicii medicale copiilor si crearea unui mediu prietenos si sigur celor mici aflati sub tratament onco-hematologic, care altfel ar fi trebuit sa strabata peste 200 de kilometri atat pentru internare cat si pentru tratamente uzuale.

In 2016, datele despre beneificiarii acestui proiect indica un numar de aproximativ 400 de copii, inregistrati in cadrul sectiei de onco-hematologie pediatrica – Centrul Medical Focus, cu varste cuprinse intre 1 si 16 ani, care sunt supusi unor vizite obligatorii periodice destul de dese la spital si care se lupta zi de zi cu boala.

“De 15 ani Gala Societatii Civile multumeste cui trebuie si premiaza excelenta in materie de implicare sociala. Prin demersul nostru, cautam modele sociale pe care sa le promovam, iar tinta noastra este aceea de a face ca binele sa creasca in Romania nu numai prin eforturi izolate, ci mai ales printr-un efort comun de constientizare si promovare a necesitatii lui in toate ariile si sectoarele de activitate”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Fundatia Gala Societatii Civile. “Dupa cum am mai spus, Gala Societatii Civile este si o radiografie a starii de fapt din societatea noastra, iar castigarea marelui premiu al editiei 2017 de catre un proiect de la categoria Sanatate vine in linie cu faptul ca in prezent accentul prioritar in Romania se pune pe acest domeniu.”, a mai precizat aceasta.

participant-GCNRo2De-a lungul celor XV editii organizate de Fundatia Gala Societatii Civile, participant in Global Compact Network Romania, au fost inscrise in competitie peste 2.200 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice, cea de-a XV-a editie fiind totodata prilej de multumire tuturor celor care contribuie prin ceea ce fac la cresterea binelui in Romania.

Anul acesta au fost inscrise in cadrul competitiei 166 proiecte si programe implementate in anii anteriori de catre 119 organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice. Educatia si Sanatatea au fost principalele preocupari ale sectorului asociativ in 2016. Bugetul proiectelor si programelor participante a fost de peste 31 de milioane de euro.

“Ca organizatori, ne bucuram ca am ajuns in punctul in care rolul societatii civile din Romania a devenit foarte vizibil si foarte prezent pe agenda publica. Inca din 2002, facem ca lucrurile sa se intample la un nivel mai mare, oferind un prilej unic sectorului asociativ de la noi din tara de a se reuni si de a iesi la rampa cu tot ceea ce are mai bun. Dupa 15 ani, am vrut nu numai ca sa ii sustinem si sa ii premiem pe toti acesti oameni care se implica zi de zi, in toate colturile tarii, ca sa ne fie noua, tuturor, un pic mai bine, ci si sa le multumim. Vreau sa le multumesc tuturor celor care ne sprijina an de an – parteneri, presa, membri ai juriului, pentru implicarea lor extraordinara si vreau sa felicit toti participantii pentru implicarea si efortul lor”, a incheiat Florentina Loloiu, Fundatia Gala Societatii Civile.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societatii Civile 2017, vizitati www.galasocietatiicivile.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*