Important

Cum sa cresti mesteri zidari

Holcim Romania implementeaza la Bucuresti un program prin care sustine dezvoltarea profesionala a elevilor din colegiile tehnice din capitala

Programele de incluziune profesionala fac parte dintr-o viziune pe care orhttp://www.dreamstime.com/stock-photography-builder-worker-construction-site-shovel-image21621412ice companie trebuie sa o urmareasca, avand in vedere ca de acest aspect, al incluziunii, respectiva organizatie beneficiaza pe termen lung: conduce la aparitia unei noi generatii de profesionisti, la standardele cerute de piata muncii, si contribuie la scaderea somajului. Standardele de raportare prevad o categorie legata de programe de dezvoltare pe care organizatia le face in acoperirea nevoilor stakeholderilor din comunitatile locale.

Identificarea nevoilor comunitatilor locale ajuta organizatia in aplicarea viziunii pe termen lung, avand in vedere impactul pe care il au programele realizate asupra respectivilor stakeholderi.

Holcim Romania implementeaza la Bucuresti un program prin care sustine dezvoltarea profesionala a elevilor din colegiile tehnice din capitala. Stim cu toti care este problema cu acesti copii atunci cand termina aceste licee, nu au sanse reale pe piata muncii, nefiind calificati corespunzator cu cerintele. Si astfel avem o problema, atat din punct de vedere al cresterii somajului, cat si al necesitatii de personal calificat.

Programul realizat de compania elvetiana este dezvoltat in parteneriat cu colegiul tehnic “Anghel Saligny” din Bucuresti, in calitate de coordonator al proiectului, si a fost demarat, sub forma actuala, la inceputul anului scolar 2014-2015.

Prin acest program, 24 de elevi din clasele IX-XII si cinci profesori din cinci colegii tehnice din Bucuresti – colegiul tehnic “Anghel Saligny”, colegiul “Mihai Bravu”, colegiul tehnic “Ion Socolescu”, liceul “Dante Aligheri”, grupul scolar “Elie Radu” – au beneficiat, incepand din toamna anului trecut, de activitati extracurriculare practice, menite sa-i ajute in viitoarea dezvoltare profesionala.

Elevii au fost instruiti in atelierul-scoala de la colegiul “Anghel Saligny” sa respecte normele de protectia muncii, sa execute diferite tipuri de zidarii, sa prepare materialele de lucru conform retetelor specifice si sa le puna in practica. In cadrul acestui program, Holcim Romania si colegiul tehnic “Anghel Saligny” au organizat concursul “Zidarul Priceput”, in cadrul caruia echipele de elevi de la fiecare colegiu si-au demonstrat abilitatile dobandite, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.

“Activitatile din cadrul acestui program unic, derulat impreuna cu Holcim Romania, s-au bazat pe dezvoltarea abilitatilor practice si formarea deprinderilor in tehnicile de constructii si lucrul in echipa, elemente esentiale pentru performanta profesionala. Sunt indispensabile exigentele inalte de calificare profesionala si standarde educationale solide, astfel incat absolventul de liceu sa poata raspunde cererii reale de pe piata muncii din Romania si din Europa”, a afirmat Ioana Zlatoianu, profesorul-coordonator al proiectului din cadrul colegiului tehnic “Anghel Saligny”.

Holcim Romania si colegiul tehnic “Anghel Saligny” vizeaza extinderea programului la nivel national, in anii scolari urmatori, prin cooptarea altor colegii tehnice din tara.

“Proiectul pe care il derulam la Anghel Saligny s-a nascut dintr-o nevoie reala, recunoscuta pe piata din Romania, aceea a pregatirii si perfectionarii fortei de munca din constructii. Noi am inteles de multa vreme acest lucru si suntem constienti ca, pentru a construi un viitor sustenabil, este nevoie sa ne adresam si elevilor de pe bancile colegiilor tehnice. Consideram ca este important sa ne implicam activ si semnificativ in pregatirea viitoarei generatii de profesionisti in constructii, punandu-ne la dispozitie expertiza si resursele noastre, asa cum o facem prin intermediul acestui program”, a spus Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Holcim Romania a lansat in 2012 programul Scoala Zidarilor in care au fost pregatiti circa 550 de zidari-tencuitori. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficiala de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Scoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gandit si dezvoltat pentru meseriasii zidari ce doresc o specializare in domeniu si vor sa fie la curent cu cele mai noi tehnici de constructie si cele mai bune materiale folosite in zidarie.

Holcim (Romania) S.A. detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania.

credit foto: © Kadmy | Dreamstime.comBuilder Worker At Construction Site With Shovel Photo

About Alexandru Ardelean (149 Articles)
Alexandru Ardelean este, de la 1 martie 2015, Redactor Sef al The CSR Report si Managing Director al diviziei de publishing a The CSR Agency - agentie de consultanta in management specializata in CSR (Responsabilitate Sociala Corporativa). Inainte de a se alatura echipei The CSR Report, Alexandru a fost senior editor la Biz pentru 8 ani. Lucreaza in presa de peste 12 ani si este pasionat de aceasta meserie.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Zelist Blog » Blog Archive » 12 – 19 martie 2015 – Saptamana in Social Media

Leave a comment

Your email address will not be published.


*