Important

18 elevi romani in finala competitiei CoderDojo Coolest Projects 2017

Doua echipe de elevi romani, formate din 18 copii activi in cluburile CoderDojo din Timisoara si Cluj-Napoca, vor participa, pe 17 iunie, in finala competitiei CoderDojo Coolest Projects 2017 din Dublin, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale. Banca va sustine costurile de transport si cazare in Irlanda ale celor doua echipe pentru perioada 15-19 iunie.

“Anul 2017 ne-a adus o serie de proiecte de suflet din domeniul educatiei si suntem mandri ca am putut oferi suport concret astfel incat tineri extraordinar de talentati si ambitiosi sa-si implineasca visurile. De aceasta data, am avut oportunitatea de a-i cunoaste pe copiii din Cluj si Timisoara, care vor merge sa cucereasca competitia CoderDojo Coolest Projects, o initiativa care promoveaza un sistem de invatamant alternativ si premiaza cei mai creativi copii de pe glob din domeniul STEM. Astfel, tinerii asimileaza mult mai usor informatii dintr-un domeniu extrem de actual si sunt mai pregatiti pentru un viitor in care tehnologia este omniprezenta”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

CoderDojo este o comunitate globala de cluburi de programare non-profit, initiata in Irlanda in anul 2011, ce are ca scop sustinerea copiilor cu varste intre 7 si 17 ani, dornici sa invete programare intr-un mediu informal. CoderDojo Coolest Projects 2017 este a cincea editie a competitiei si va avea loc la Royal Dublin Society Arena, Irlanda, pe 17 iunie. Anul acesta au fost inscrise aproximativ 1000 proiecte individuale sau dezvoltate in echipa, create de copii din intreaga lume.

Sustinerea celor doua echipe face parte din promisiunea BRD – Groupe Société Générale de a se implica in dezvoltarea tinerei generatii prin proiecte de dezvoltare personala si profesionala care implica utilizarea tehnologiei si a inovatiei sub platforma MINDCRAFT – development kit by BRD.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*